Od przedsiębiorców wymaga się spełniania coraz wyższych wymogów dotyczących bezpieczeństwa żywności, co często stanowi dla nich barierę nie do przejścia. Wdrożenie w Państwa firmie standardu IFS i uzyskanie certyfikatu jest niezwykle ważnym czynnikiem gwarantującym przewagę konkurencyjną, umożliwiającym zyskanie nowych klientów nie tylko w Polsce, ale również za granicą.
Jeśli jesteś przedsiębiorcą działającym w Nowym Sączu i innych rejonach kraju, stawiasz na rozwój firmy i jej konkurencyjność na rynku polskim i zagranicznym, zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Gwarantujemy profesjonalne wdrożenie systemu IFS w Państwa przedsiębiorstwie.
System IFS (food) jest międzynarodowym standardem żywnościowym kierowanym przede wszystkim do producentów żywności (wyłączając produkcję pierwotną) i firm pakujących produkty spożywcze, którzy eksportują swoje produkty do krajów UE. Standard opracowany został przez niemieckich i francuskich detalistów i powstał w odpowiedzi na rosnące wymagania konsumentów, dostawców i sprzedawców dotyczących przeprowadzania stałych kontroli jakości produktów i utrzymywania jej na wysokim poziomie. Jest to standard łączący zasady GMP, GHP oraz wymagania systemu HACCP z elementami systemu zarządzania jakością wg ISO 9001. Producenci żywności, którzy dostarczają produkty do niemieckich lub francuskich sieci handlowych muszą spełniać wymagania standardu. Międzynarodowe sieci handlowe wykorzystują standard IFS jako kryterium doboru swoich dostawców. Audit zewnętrzny i certyfikat IFS są traktowane przez sieci handlowe jako własna weryfikacja dostawcy.
KORZYŚCI Z WDROŻENIA STANDARDU IFS
- uzyskanie obiektywnego obrazu stanu bezpieczeństwa żywności,
- uporządkowanie, przejawiające się w racjonalizacji i przejrzystości procesów,
- zwiększenie zaufania klientów względem organizacji,
- wzrost wiarygodności organizacji ze strony klientów i partnerów handlowych,
- usprawnienie skuteczności organizacji pracy, obsługi i zarządzania,
- gwarancja i polepszenie wysokiej jakości oferowanych wyrobów,
- poprawa komunikacji wewnątrz organizacji,
- wzrost efektywności i produktywności,
- ujawnienie rezerw w zasobach i zdolności wytwórczej,
- zmniejszenie strat wynikających z wadliwych wyrobów i ujawnienie źródeł ich powstawania,
- wczesne wykrywanie błędów oraz wad w różnych sferach wytwarzania wyrobu i usługi.
- poprawa konkurencyjności poprzez uzyskanie dowodu o produkcji bezpiecznych wyrobów o wysokiej jakości,
- zwiększenie zaufania kontrahentów, klientów, dostawców i jednostek kontrolujących, dla których bezpieczeństwo i jakość i bezpieczeństwo produktów jest najważniejsze,
- otwarcie drogi do współpracy z sieciami handlowymi,
- zmniejszenie ryzyka odpowiedzialności za skutki wprowadzenia na rynek wyrobów zagrażających zdrowotnie konsumentom poprzez dobre przygotowanie do wycofania wadliwych wyrobów z rynku.
Warning: DOMDocument::loadHTML(): Empty string supplied as input in /home/klient.dhosting.pl/grupaproxim/proxima-bhp.pl/public_html/wp-content/themes/proxima/includes/custom_functions.php on line 241
 Od przedsiÄbiorców wymaga siÄ speÅniania coraz wyższych wymogów dotyczÄ cych bezpieczeÅstwa żywnoÅci, co czÄsto stanowi dla nich barierÄ nie do przejÅcia. Wdrożenie w PaÅstwa firmie standardu IFS i uzyskanie certyfikatu jest niezwykle ważnym czynnikiem gwarantujÄ cym przewagÄ konkurencyjnÄ , umożliwiajÄ cym zyskanie nowych klientów nie tylko w Polsce, ale również za granicÄ .
JeÅli jesteÅ przedsiÄbiorcÄ dziaÅajÄ cym w Nowym SÄ czu i innych rejonach kraju, stawiasz na rozwój firmy i jej konkurencyjnoÅÄ na rynku polskim i zagranicznym, zapraszamy do skorzystania z naszych usÅug. Gwarantujemy profesjonalne wdrożenie systemu IFS w PaÅstwa
Od przedsiębiorców wymaga się spełniania coraz wyższych wymogów dotyczących bezpieczeństwa żywności, co często stanowi dla nich barierę nie do przejścia. Wdrożenie w Państwa firmie standardu IFS i uzyskanie certyfikatu jest niezwykle ważnym czynnikiem gwarantującym przewagę konkurencyjną, umożliwiającym zyskanie nowych klientów nie tylko w Polsce, ale również za granicą.
Jeśli jesteś przedsiębiorcą działającym w Nowym Sączu i innych rejonach kraju, stawiasz na rozwój firmy i jej konkurencyjność na rynku polskim i zagranicznym, zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Gwarantujemy profesjonalne wdrożenie systemu IFS w Państwa przedsiębiorstwie.
System IFS (food) jest międzynarodowym standardem żywnościowym kierowanym przede wszystkim do producentów żywności (wyłączając produkcję pierwotną) i firm pakujących produkty spożywcze, którzy eksportują swoje produkty do krajów UE. Standard opracowany został przez niemieckich i francuskich detalistów i powstał w odpowiedzi na rosnące wymagania konsumentów, dostawców i sprzedawców dotyczących przeprowadzania stałych kontroli jakości produktów i utrzymywania jej na wysokim poziomie. Jest to standard łączący zasady GMP, GHP oraz wymagania systemu HACCP z elementami systemu zarządzania jakością wg ISO 9001. Producenci żywności, którzy dostarczają produkty do niemieckich lub francuskich sieci handlowych muszą spełniać wymagania standardu. Międzynarodowe sieci handlowe wykorzystują standard IFS jako kryterium doboru swoich dostawców. Audit zewnętrzny i certyfikat IFS są traktowane przez sieci handlowe jako własna weryfikacja dostawcy.
KORZYŚCI Z WDROŻENIA STANDARDU IFS
- uzyskanie obiektywnego obrazu stanu bezpieczeństwa żywności,
- uporządkowanie, przejawiające się w racjonalizacji i przejrzystości procesów,
- zwiększenie zaufania klientów względem organizacji,
- wzrost wiarygodności organizacji ze strony klientów i partnerów handlowych,
- usprawnienie skuteczności organizacji pracy, obsługi i zarządzania,
- gwarancja i polepszenie wysokiej jakości oferowanych wyrobów,
- poprawa komunikacji wewnątrz organizacji,
- wzrost efektywności i produktywności,
- ujawnienie rezerw w zasobach i zdolności wytwórczej,
- zmniejszenie strat wynikających z wadliwych wyrobów i ujawnienie źródeł ich powstawania,
- wczesne wykrywanie błędów oraz wad w różnych sferach wytwarzania wyrobu i usługi.
- poprawa konkurencyjności poprzez uzyskanie dowodu o produkcji bezpiecznych wyrobów o wysokiej jakości,
- zwiększenie zaufania kontrahentów, klientów, dostawców i jednostek kontrolujących, dla których bezpieczeństwo i jakość i bezpieczeństwo produktów jest najważniejsze,
- otwarcie drogi do współpracy z sieciami handlowymi,
- zmniejszenie ryzyka odpowiedzialności za skutki wprowadzenia na rynek wyrobów zagrażających zdrowotnie konsumentom poprzez dobre przygotowanie do wycofania wadliwych wyrobów z rynku.