Od przedsiębiorców wymaga się spełniania coraz wyższych wymogów dotyczących bezpieczeństwa żywności, co często stanowi dla nich barierę nie do przejścia. Wdrożenie w Państwa firmie standardu BRC i uzyskanie certyfikatu jest niezwykle ważnym czynnikiem gwarantującym przewagę konkurencyjną, umożliwiającym zyskanie nowych klientów nie tylko w Polsce, ale również za granicą.
Jeśli jesteś przedsiębiorcą działającym w Nowym Sączu i innych rejonach kraju, stawiasz na rozwój firmy i jej konkurencyjność na rynku polskim i zagranicznym, zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Gwarantujemy profesjonalne wdrożenie systemu BRC w Państwa przedsiębiorstwie.
Standard BRC (BRC Global Standard for Food Safety) międzynarodowy standard żywności opracowany Brytyjskie Konsorcjum Detalistów (British Retail Consortium). Standard ten jest kierowany dla wszystkich przedsiębiorstw z branży spożywczej i ustanawia wymogi dla producentów żywności przetworzonej, produktów podstawowych dostarczanych jako markowe produkty detaliczne, markowych produktów spożywczych lub żywności i składników produktów dla gastronomii, cateringu i produkujących żywność.
Standard BRC łączy wymagania zawarte w: ISO 9000, HACCP, GMP i GHP i definiuje jednocześnie szczegółowe wytyczne, które muszą zostać spełnione, aby zagwarantować bezpieczeństwo oraz wymagany, powtarzalny poziom jakości wyrobu gotowego.
Główne korzyści wynikające z posiadania wdrożonego Standardu BRC:
- spełnienie wymagań prawnych UE w zakresie bezpieczeństwa żywności,
- uporządkowanie, przejawiające się w racjonalizacji i przejrzystości procesów,
- zwiększenie zaufania klientów względem organizacji,
- wzrost wiarygodności organizacji ze strony klientów i partnerów handlowych,
- usprawnienie skuteczności organizacji pracy, obsługi i zarządzania,
- gwarancja i polepszenie wysokiej jakości oferowanych wyrobów,
- poprawa komunikacji wewnątrz organizacji,
- wzrost efektywności i produktywności,
- ujawnienie rezerw w zasobach i zdolności wytwórczej,
- zmniejszenie strat wynikających z wadliwych wyrobów i ujawnienie źródeł ich powstawania,
- wczesne wykrywanie błędów oraz wad w różnych sferach wytwarzania wyrobu i usługi.
- poprawa konkurencyjności poprzez uzyskanie dowodu o produkcji bezpiecznych wyrobów o wysokiej jakości,
- zwiększenie zaufania kontrahentów, klientów, dostawców i jednostek kontrolujących, dla których bezpieczeństwo i jakość i bezpieczeństwo produktów jest najważniejsze,
- otwarcie drogi do współpracy z sieciami handlowymi,
- zmniejszenie ryzyka odpowiedzialności za skutki wprowadzenia na rynek wyrobów zagrażających zdrowotnie konsumentom poprzez dobre przygotowanie do wycofania wadliwych wyrobów z rynku.
Od
Od przedsiÄbiorców wymaga siÄ speÅniania coraz wyższych wymogów dotyczÄ cych bezpieczeÅstwa żywnoÅci, co czÄsto stanowi dla nich barierÄ nie do przejÅcia. Wdrożenie w PaÅstwa firmie standardu BRC i uzyskanie certyfikatu jest niezwykle ważnym czynnikiem gwarantujÄ cym przewagÄ konkurencyjnÄ , umożliwiajÄ cym zyskanie nowych klientów nie tylko w Polsce, ale również za granicÄ .
JeÅli jesteÅ przedsiÄbiorcÄ dziaÅajÄ cym w Nowym SÄ czu i innych rejonach kraju, stawiasz na rozwój firmy i jej konkurencyjnoÅÄ na rynku polskim i zagranicznym, zapraszamy do skorzystania z naszych usÅug. Gwarantujemy profesjonalne wdrożenie systemu BRC w PaÅstwa przedsiÄbiorstwie.
Standard
Od przedsiębiorców wymaga się spełniania coraz wyższych wymogów dotyczących bezpieczeństwa żywności, co często stanowi dla nich barierę nie do przejścia. Wdrożenie w Państwa firmie standardu BRC i uzyskanie certyfikatu jest niezwykle ważnym czynnikiem gwarantującym przewagę konkurencyjną, umożliwiającym zyskanie nowych klientów nie tylko w Polsce, ale również za granicą.
Jeśli jesteś przedsiębiorcą działającym w Nowym Sączu i innych rejonach kraju, stawiasz na rozwój firmy i jej konkurencyjność na rynku polskim i zagranicznym, zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Gwarantujemy profesjonalne wdrożenie systemu BRC w Państwa przedsiębiorstwie.
Standard BRC (BRC Global Standard for Food Safety) międzynarodowy standard żywności opracowany Brytyjskie Konsorcjum Detalistów (British Retail Consortium). Standard ten jest kierowany dla wszystkich przedsiębiorstw z branży spożywczej i ustanawia wymogi dla producentów żywności przetworzonej, produktów podstawowych dostarczanych jako markowe produkty detaliczne, markowych produktów spożywczych lub żywności i składników produktów dla gastronomii, cateringu i produkujących żywność.
Standard BRC łączy wymagania zawarte w: ISO 9000, HACCP, GMP i GHP i definiuje jednocześnie szczegółowe wytyczne, które muszą zostać spełnione, aby zagwarantować bezpieczeństwo oraz wymagany, powtarzalny poziom jakości wyrobu gotowego.
Główne korzyści wynikające z posiadania wdrożonego Standardu BRC:
- spełnienie wymagań prawnych UE w zakresie bezpieczeństwa żywności,
- uporządkowanie, przejawiające się w racjonalizacji i przejrzystości procesów,
- zwiększenie zaufania klientów względem organizacji,
- wzrost wiarygodności organizacji ze strony klientów i partnerów handlowych,
- usprawnienie skuteczności organizacji pracy, obsługi i zarządzania,
- gwarancja i polepszenie wysokiej jakości oferowanych wyrobów,
- poprawa komunikacji wewnątrz organizacji,
- wzrost efektywności i produktywności,
- ujawnienie rezerw w zasobach i zdolności wytwórczej,
- zmniejszenie strat wynikających z wadliwych wyrobów i ujawnienie źródeł ich powstawania,
- wczesne wykrywanie błędów oraz wad w różnych sferach wytwarzania wyrobu i usługi.
- poprawa konkurencyjności poprzez uzyskanie dowodu o produkcji bezpiecznych wyrobów o wysokiej jakości,
- zwiększenie zaufania kontrahentów, klientów, dostawców i jednostek kontrolujących, dla których bezpieczeństwo i jakość i bezpieczeństwo produktów jest najważniejsze,
- otwarcie drogi do współpracy z sieciami handlowymi,
- zmniejszenie ryzyka odpowiedzialności za skutki wprowadzenia na rynek wyrobów zagrażających zdrowotnie konsumentom poprzez dobre przygotowanie do wycofania wadliwych wyrobów z rynku.