Nasza firma specjalizuje się w przeprowadzaniu audytów wewnętrznych, mających na celu weryfikację opracowanego i wdrożonego systemu.
Audyty wewnętrzne w firmie (lub w wybranych działach) pozwalają na usprawnienie funkcjonowania wdrożonego już systemu, a co za tym idzie zwiększenie bezpieczeństwa produkowanych wyrobów. Swoje usługi świadczymy w Nowym Sączu i innych rejonach Polski.
AUDYT ZGODNOŚCI Z WYBRANYM SYSTEMEM ZARZĄDZANIA
W ramach rosnących oczekiwań klientów w zakresie bezpieczeństwa żywności oferujemy wszystkim organizacjom zajmującym się produkcją, magazynowaniem, transportem i sprzedażą żywności audyt odpowiedni do ich oczekiwań, zgodnie z wybranym standardem.
- Zarządzanie bezpieczeństwem żywności HACCP
- Systemy IFS/BRC (International Food Standard)
- ISO 22000:2005 system zarządzania bezpieczeństwem żywności
- GMP/GHP/GMP+ (Good Manufacturing Practice)
Audyt może mieć charakter wybiórczy, co oznacza, że klient określa jego zakres lub pełny – zgodnie z przyjętym standardem. Audyt jest przeprowadzany zgodnie ze standardem ISO/TS 22003.
- Audyt częściowy (wybiórczy) może służyć ocenie danej linii produkcji produktu (wybranego procesu).
- Audyt pełny może służyć jako przygotowanie do certyfikacji na dany standard.
Każdy rodzaj audytu odbywa się po uzgodnieniu z klientem jego celu i zakresu.
CELE AUDYTU
- określenie poziomu skuteczności działania wdrożonego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności;
- wstępna ocena zgodności posiadanego systemu zarządzania z obowiązującymi przepisami;
- przeprowadzenie wewnętrznych, okresowych audytów, zgodnie z wymaganiami danego standardu zarządzania bezpieczeństwem żywności;
- analiza różnic „gap analysis” między stanem obecnym a pożądanym – w zakresie wymagań prawnych i systemowych;
- analiza porównawcza „benchmarking” wybranych procesów i stosowanych praktyk na tle innych przedsiębiorstw w grupie kapitałowej lub wybranego podmiotu w branży;
- niezależna ocena pracowników.
KORZYŚCI Z AUDYTU
- pełna informacja o spełnieniu przez firmę określonych wymagań jakościowych, technicznych i prawnych;
- określenie punktów do doskonalenia, wynikających z przyjętych standardów postępowania lub wymagań prawnych;
- określenie stanu firmy w dowolnym obszarze działalności oraz na tle innych zakładów danej branży;
- zwiększenie efektywności ekonomicznej stosowanych systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności;
- działania prewencyjne związane z eliminacją lub przeciwdziałaniem nieformalnym praktykom, mogącym zagrozić wizerunkowi firmy i spowodować straty finansowe;
- niezależna ocena pracownicza.
Nasza
Nasza firma specjalizuje siÄ w przeprowadzaniu audytów wewnÄtrznych, majÄ cych na celu weryfikacjÄ opracowanego i wdrożonego systemu.
Audyty wewnÄtrzne w firmie (lub w wybranych dziaÅach) pozwalajÄ na usprawnienie funkcjonowania wdrożonego już systemu, a co za tym idzie zwiÄkszenie bezpieczeÅstwa produkowanych wyrobów. Swoje usÅugi Åwiadczymy w Nowym SÄ czu i innych rejonach Polski.
AUDYT ZGODNOÅCI Z WYBRANYM SYSTEMEM ZARZÄDZANIA
W ramach rosnÄ cych oczekiwaÅ klientów w zakresie bezpieczeÅstwa żywnoÅci oferujemy wszystkim organizacjom zajmujÄ cym siÄ produkcjÄ , magazynowaniem, transportem i sprzedaÅ¼Ä Å¼ywnoÅci audyt odpowiedni do ich oczekiwaÅ, zgodnie z
Nasza firma specjalizuje się w przeprowadzaniu audytów wewnętrznych, mających na celu weryfikację opracowanego i wdrożonego systemu.
Audyty wewnętrzne w firmie (lub w wybranych działach) pozwalają na usprawnienie funkcjonowania wdrożonego już systemu, a co za tym idzie zwiększenie bezpieczeństwa produkowanych wyrobów. Swoje usługi świadczymy w Nowym Sączu i innych rejonach Polski.
AUDYT ZGODNOŚCI Z WYBRANYM SYSTEMEM ZARZĄDZANIA
W ramach rosnących oczekiwań klientów w zakresie bezpieczeństwa żywności oferujemy wszystkim organizacjom zajmującym się produkcją, magazynowaniem, transportem i sprzedażą żywności audyt odpowiedni do ich oczekiwań, zgodnie z wybranym standardem.
- Zarządzanie bezpieczeństwem żywności HACCP
- Systemy IFS/BRC (International Food Standard)
- ISO 22000:2005 system zarządzania bezpieczeństwem żywności
- GMP/GHP/GMP+ (Good Manufacturing Practice)
Audyt może mieć charakter wybiórczy, co oznacza, że klient określa jego zakres lub pełny – zgodnie z przyjętym standardem. Audyt jest przeprowadzany zgodnie ze standardem ISO/TS 22003.
- Audyt częściowy (wybiórczy) może służyć ocenie danej linii produkcji produktu (wybranego procesu).
- Audyt pełny może służyć jako przygotowanie do certyfikacji na dany standard.
Każdy rodzaj audytu odbywa się po uzgodnieniu z klientem jego celu i zakresu.
CELE AUDYTU
- określenie poziomu skuteczności działania wdrożonego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności;
- wstępna ocena zgodności posiadanego systemu zarządzania z obowiązującymi przepisami;
- przeprowadzenie wewnętrznych, okresowych audytów, zgodnie z wymaganiami danego standardu zarządzania bezpieczeństwem żywności;
- analiza różnic „gap analysis” między stanem obecnym a pożądanym – w zakresie wymagań prawnych i systemowych;
- analiza porównawcza „benchmarking” wybranych procesów i stosowanych praktyk na tle innych przedsiębiorstw w grupie kapitałowej lub wybranego podmiotu w branży;
- niezależna ocena pracowników.
KORZYŚCI Z AUDYTU
- pełna informacja o spełnieniu przez firmę określonych wymagań jakościowych, technicznych i prawnych;
- określenie punktów do doskonalenia, wynikających z przyjętych standardów postępowania lub wymagań prawnych;
- określenie stanu firmy w dowolnym obszarze działalności oraz na tle innych zakładów danej branży;
- zwiększenie efektywności ekonomicznej stosowanych systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności;
- działania prewencyjne związane z eliminacją lub przeciwdziałaniem nieformalnym praktykom, mogącym zagrozić wizerunkowi firmy i spowodować straty finansowe;
- niezależna ocena pracownicza.