BRC
Standard BRC (ang. BRITISH RETAIL CONSORTIUM).
BRC

Od przedsiębiorców wymaga się spełniania coraz wyższych wymogów dotyczących bezpieczeństwa żywności, co często stanowi dla nich barierę nie do przejścia. Wdrożenie w Państwa firmie standardu BRC i uzyskanie certyfikatu jest niezwykle ważnym czynnikiem gwarantującym przewagę konkurencyjną, umożliwiającym zyskanie nowych klientów nie tylko w Polsce, ale również za granicą.

Jeśli jesteś przedsiębiorcą działającym w Nowym Sączu i innych rejonach kraju, stawiasz  na rozwój firmy i jej konkurencyjność na rynku polskim i zagranicznym, zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Gwarantujemy profesjonalne wdrożenie systemu BRC w Państwa przedsiębiorstwie.

Standard BRC (BRC Global Standard for Food Safety) międzynarodowy standard żywności opracowany Brytyjskie Konsorcjum Detalistów (British Retail Consortium). Standard ten jest kierowany dla wszystkich przedsiębiorstw z branży spożywczej i ustanawia wymogi dla producentów żywności przetworzonej, produktów podstawowych dostarczanych jako markowe produkty detaliczne, markowych produktów spożywczych lub żywności i składników produktów dla gastronomii, cateringu i produkujących żywność.

Standard BRC łączy wymagania zawarte w: ISO 9000, HACCP, GMP i GHP i definiuje jednocześnie szczegółowe wytyczne, które muszą zostać spełnione, aby zagwarantować bezpieczeństwo oraz wymagany, powtarzalny poziom jakości wyrobu gotowego.

Główne korzyści wynikające z posiadania wdrożonego Standardu BRC:

  • spełnienie wymagań prawnych UE w zakresie bezpieczeństwa żywności,
  • uporządkowanie, przejawiające się w racjonalizacji i przejrzystości procesów,
  • zwiększenie zaufania klientów względem organizacji,
  • wzrost wiarygodności organizacji ze strony klientów i partnerów handlowych,
  • usprawnienie skuteczności organizacji pracy, obsługi i zarządzania,
  • gwarancja i polepszenie wysokiej jakości oferowanych wyrobów,
  • poprawa komunikacji wewnątrz organizacji,
  • wzrost efektywności i produktywności,
  • ujawnienie rezerw w zasobach i zdolności wytwórczej,
  • zmniejszenie strat wynikających z wadliwych wyrobów i ujawnienie źródeł ich powstawania,
  • wczesne wykrywanie błędów oraz wad w różnych sferach wytwarzania wyrobu i usługi.
  • poprawa konkurencyjności poprzez uzyskanie dowodu o produkcji bezpiecznych wyrobów o wysokiej jakości,
  • zwiększenie zaufania kontrahentów, klientów, dostawców i jednostek kontrolujących, dla których bezpieczeństwo i jakość i bezpieczeństwo produktów jest najważniejsze,
  • otwarcie drogi do współpracy z sieciami handlowymi,
  • zmniejszenie ryzyka odpowiedzialności za skutki wprowadzenia na rynek wyrobów zagrażających zdrowotnie konsumentom poprzez dobre przygotowanie do wycofania wadliwych wyrobów z rynku.

Od

Od przedsiębiorców wymaga się spełniania coraz wyższych wymogów dotyczących bezpieczeństwa żywności, co często stanowi dla nich barierę nie do przejścia. Wdrożenie w Państwa firmie standardu BRC i uzyskanie certyfikatu jest niezwykle ważnym czynnikiem gwarantującym przewagę konkurencyjną, umożliwiającym zyskanie nowych klientów nie tylko w Polsce, ale również za granicą.

Jeśli jesteś przedsiębiorcą działającym w Nowym Sączu i innych rejonach kraju, stawiasz  na rozwój firmy i jej konkurencyjność na rynku polskim i zagranicznym, zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Gwarantujemy profesjonalne wdrożenie systemu BRC w Państwa przedsiębiorstwie.

Standard

Od przedsiębiorców wymaga się spełniania coraz wyższych wymogów dotyczących bezpieczeństwa żywności, co często stanowi dla nich barierę nie do przejścia. Wdrożenie w Państwa firmie standardu BRC i uzyskanie certyfikatu jest niezwykle ważnym czynnikiem gwarantującym przewagę konkurencyjną, umożliwiającym zyskanie nowych klientów nie tylko w Polsce, ale również za granicą.

Jeśli jesteś przedsiębiorcą działającym w Nowym Sączu i innych rejonach kraju, stawiasz  na rozwój firmy i jej konkurencyjność na rynku polskim i zagranicznym, zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Gwarantujemy profesjonalne wdrożenie systemu BRC w Państwa przedsiębiorstwie.

Standard BRC (BRC Global Standard for Food Safety) międzynarodowy standard żywności opracowany Brytyjskie Konsorcjum Detalistów (British Retail Consortium). Standard ten jest kierowany dla wszystkich przedsiębiorstw z branży spożywczej i ustanawia wymogi dla producentów żywności przetworzonej, produktów podstawowych dostarczanych jako markowe produkty detaliczne, markowych produktów spożywczych lub żywności i składników produktów dla gastronomii, cateringu i produkujących żywność.

Standard BRC łączy wymagania zawarte w: ISO 9000, HACCP, GMP i GHP i definiuje jednocześnie szczegółowe wytyczne, które muszą zostać spełnione, aby zagwarantować bezpieczeństwo oraz wymagany, powtarzalny poziom jakości wyrobu gotowego.

Główne korzyści wynikające z posiadania wdrożonego Standardu BRC:

  • spełnienie wymagań prawnych UE w zakresie bezpieczeństwa żywności,
  • uporządkowanie, przejawiające się w racjonalizacji i przejrzystości procesów,
  • zwiększenie zaufania klientów względem organizacji,
  • wzrost wiarygodności organizacji ze strony klientów i partnerów handlowych,
  • usprawnienie skuteczności organizacji pracy, obsługi i zarządzania,
  • gwarancja i polepszenie wysokiej jakości oferowanych wyrobów,
  • poprawa komunikacji wewnątrz organizacji,
  • wzrost efektywności i produktywności,
  • ujawnienie rezerw w zasobach i zdolności wytwórczej,
  • zmniejszenie strat wynikających z wadliwych wyrobów i ujawnienie źródeł ich powstawania,
  • wczesne wykrywanie błędów oraz wad w różnych sferach wytwarzania wyrobu i usługi.
  • poprawa konkurencyjności poprzez uzyskanie dowodu o produkcji bezpiecznych wyrobów o wysokiej jakości,
  • zwiększenie zaufania kontrahentów, klientów, dostawców i jednostek kontrolujących, dla których bezpieczeństwo i jakość i bezpieczeństwo produktów jest najważniejsze,
  • otwarcie drogi do współpracy z sieciami handlowymi,
  • zmniejszenie ryzyka odpowiedzialności za skutki wprowadzenia na rynek wyrobów zagrażających zdrowotnie konsumentom poprzez dobre przygotowanie do wycofania wadliwych wyrobów z rynku.
Potrzebujesz porady? Szukasz rozwiązania?
Zapraszamy do kontaktu
kontakt